fredag den 6. august 2010

Red Velvet Cupcakes med Cream Cheese Frosting

Her på min fødselsdag følte jeg enormt meget for at bage lidt. Valget faldt på Red Velvet cupcakes, som jeg længe har kigget på.

Opskrift:
  • 170 g sukker
  • 115 g usaltet smør, stuetemperatur
  • 2 æg, stuetemperatur
  • 215 g hvedemel
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 120 ml kærnemælk
  • 1½ spsk. rød frugtfarve
  • 1 tsk. vanilje essens
  • 1 tsk. klar lagereddike
Forvam ovnen til 175 grader C.
Pisk smørret til det er lyst og luftigt, hvorefter sukkeret pisket i lidt af gangen. Pisk på middel hastighed i ca. 3 minutter.
Tilsæt æggene et af gangen. Sørg for at ægget er helt blandet med smør og sukker før det næste æg piskes i blandingen. Husk at skrabe siderne på skålen, sådan at alt kommer med.
I en skål ved siden af sigtes og blandes mel, kakao, bagepulver, natron og salt.
I en anden skål blandes kærnemælk, rød frugtfarve, vanilje essens og lagereddike.
Nu skal de tørre og de våde ingredienser blandes i smør/sukker/æggeblandingen. Tag en fjerdedel af melblandingen og sørg for at det hele er blandet godt sammen. Tag nu en tredjedel af mælkeblandingen og sørg også for at denne er blandet godt med resten. Gentag med skiftevis melblandingen og mælkeblandingen. Sørg for at det sidste du blander i er melblandingen.

Billede kommer snarest ;-)

Anmeldelse af disse cupcakes:
De smager helt fantastisk. Dog vil jeg næste gang forsøge mig med mere rød frugtfarve. Mine cupcakes blev ikke helt så røde som jeg havde håbet på. Jeg tror måske at det kakaopulver jeg brugte har været for mørkt, og at den røde frugtfarve derfor ikke har haft mulighed for at trænge helt igennem.
De skal jo ikke være postkasserøde, men de skal da i det mindste være rødbrune. Det kunne mit første forsøg desværre ikke klare. Øv.
Men nøj, hvor smagte de godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar